Post uit Hessdalen

 

www.postuithessdalen.be

www.stijngrupping.be

 

Post uit Hessdalen is een jong gezelschap voor eigentijds muziektheater, opgericht in 2014 door cinematograaf en circusartiest Stijn Grupping en theatermaker en scenarist Ine Van Baelen.  In samenwerking met andere artiesten, in een wisselend collectief verband, creëren zij hybride podiumcreaties waarin verschillende artistieke disciplines – theater, video, beeldende kunst, circusperformance – samenkomen in een vernieuwende scènetaal. Muziek en soundscape spelen in elke creatie van Pos uit Hessdalen een centrale rol. Het basale en directe van (live) muziek op scène vormt de antipode voor een geconstrueerde visuele taal.

 

Post uit Hessdalen werk(te) o.a. samen met Muziektheater Transparant, Antwerpen Kunstenstad, Theater op de Markt, MiramirO, wpZimmer, Oerol en KAAP. Van 2017 tot 2021 bewoont Post uit Hessdalen – samen met andere gezelschappen en makers, o.a. Tuning People, Watmarswas en TimeCircus – De Loods, een werk- en repetitieplek op het Antwerpse Eilandje.

  

Liv Laveyne over Post uit Hessdalen in Circusmagazine#48 (september 2016)

“Het feit dat dit makersduo een inhoudelijk onderzoek voert over een langere termijn dan één voorstelling en dat koppelt aan diverse vormen en disciplines maakt hen net zo interessant. Van hun debuut ‘Het kleinste familiecircus ter wereld’ waarin ze videoprojectie inzetten om de fysieke grenzen van het circuslichaam in tijd en ruimte te overstijgen, tot de documentaire ‘Poolnacht’ waarin de zinderend grijze duisternis en een vertelstem je in een tijdloze trance brengen, of nu deze ‘PAKMAN’: radicaal verschillend in vorm en discipline, in inhoud delen ze eenzelfde zorg: hoe gaan we als mens om met het fenomeen tijd? Als virtueel, natuurlijk of economisch gegeven.”

.

Stijn Grupping (°1986) studeerde film en video (Narafi) en werkt als cameraman voor theater en film. Het camerawerk van Stijn typeert zich door een bijna uitsluitende gebruik van natuurlijk licht. In het circus is hij jongleur met specialisatie botsballen. Stijn was één van de oprichters van Ell Circo d’ell Fuego.

.

Ine Van Baelen (°1984) studeerde politieke en sociale wetenschappen (Ugent), theaterwetenschappen (UA en FU Berlin) en schrijven (RITS). In 2008 wint ze met het theatercollectief zie!duif de Jong Theater Aan Zee prijs, met de voorstelling ’Stockholm’. Ine creëert voorstellingen en performances bij o.a. DE Studio/Villanella, Vooruit, Campo, De Werf, Brussels Philharmonic en Zonzo Compagnie.

 

contact: brief@postuithessdalen.be